Welkom (revisie)

Welkom op de Sultans Trail

een Europese Culturele Route

De Sultans Trail is een lange afstand wandel– en fietspad van Wenen naar Istanbul met een lengte van 2500 km.
Het zou een gemiddeld persoon 15 weken kosten om de hele Sultans Trail te lopen. Fietsers hebben ongeveer 4 weken nodig voor de Sultans Trail-fietsroute.

Culturen
De Sultans Trail loopt door een verbazingwekkende natuur met vele idyllische oude dorpjes met Ottomaans, Habsburgs, Byzantijns, Romeins en communistisch erfgoed; van archeologische vindplaatsen, oude kloosters tot “Architecturabruta”. Doordat vele beschavingen hier hun invloed hebben gehad, zul je verrast raken door deze rijke mengelmoes van culturen.

Natuur, geschiedenis en cultuur
Ben je geïnteresseerd in natuur, geschiedenis en cultuur?Dan zul je genieten van deze oude route naar Istanbul; de verschillende handelsroutes, oorlogen en heerschappijen hebben allemaal hun sporen achtergelaten. Deze route zit vol met oude kennis die je op de meest onwaarschijnlijke plaatsen kunt vinden.

Samenwerking in diversiteit
In tegenstelling tot zijn verleden, toen het een pad was van verovering, is de Sultans Trail tegenwoordig een pad van vrede, een ontmoetingsplaats voor mensen met verschillende religies, culturen en achtergronden. Daarom kiezen we er bewust voor om deze Sultans Trail, een Europese Culturele Route, van Wenen naar Istanbul terug te laten lopen, van verovering tot ‘samenwerking in diversiteit’.

De route
Samen met de hulp van vele vriendelijke mensen, instanties en natuurlijk OpenStreetMap, hebben we een respectabel wandelpad opgezet door acht landen: Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Bulgarije, Griekenland en Turkije.

Werkzaamheden
Ondertussen zijn veel mensen bezig met

•        het verfijnen van de details in OpenStreetMap
•        het updaten van de GPS-track, website en media.
•        Dit alles evoluerend in de Sultans Trail-app (Android), een downloadbaar informatiepakket (Android, Apple en Garmin)
•        reisgidsen.

Wil je foto’s bekijken die we onderweg hebben gemaakt of video’s van evenementen die we hebben georganiseerd? Ook dat kan..

Vrijwilliger
Het Sultans Trail-project verwelkomt altijd mensen die mee willen doen of vrijwilligerswerk willen doen. Je kunt contact met ons opnemen door een e-mail sturen naar info@sultanstrail.com

Media
In de lente van 2020 waren er drie prachtige afleveringen op BBC2 over de Sultans Trail. Voor degenen die het hebben gemist, zijn hier de trailers. De volledige uitzendingen zijn alleen te zien met een BBC-abonnement (I-player). We danken alle medewerkers van CCTV en BBC voor deze “prachtige” Pilgrimage: Road to Istanbul.


Ondersteun ons door deze aan de Sultans Trail gekoppelde knop van Booking.com te gebruiken.