FAQ

Wat heb ik nodig voor de SultansTrail?
Ten eerste heb je een Sultans Trail passport nodig, kaarten en of de gpx file’s verkrijgbaar in onze webwinkel en de primaire wandelbenodigdheden
Hoe lang is de Sultans Trail?
De totale lengte is 2133 km. De totale afstand varieert met de route die je kiest.
Door welke landen loopt de Sultans Trail?
De Sultans Trail doorkruist Oostenrijk, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije, Griekenland en Turkije.
Wanneer ga ik?
De SultansTrail kun je bijna het hele jaar door goed bewandelen. Elke seizoen heeft zijn eigen charme. De hogere delen, zoals de Slowaakse, Roemeense en Bulgaarse bergen, zijn alleen van mei tot oktober goed begaanbaar. In de Balkan landen en in Turkije kan het in de zomermaanden erg heet worden. Als je alle negen landen van de Sultans Trail wil doorkruisen kun je dat het beste in het voorjaar of het najaar doen.
Waar vind ik historische informatie over de trail?
Historische informatie over de Sultans Trail vind je op Wikipedia en op Wikisage. De informatie op Wikipedia is ook beschikbaar in het Fries.
Kom ik teken tegen onderweg?
Er zijn 2 soorten teken. Meer informatie kun je hier vinden. Het is aan te raden een tekentang mee te nemen. Voor actuele informatie  en nieuws over teken kun je de lymeneteurope site bezoeken
Hoe veilig is de Sultans trail?
De Sultans Trail route is veilig en vriendelijk. Uiteraard is het zaak in stedelijke gebieden voorzichtig te zijn en oplettend.
Waar kan ik contant geld opnemen onderweg?
In de (grotere) steden zijn veel geldautomaten te vinden.
Is er Wifi onderweg?
Ja, in de meeste lokale cafeetjes is er Wifi. De meeste mensen willen je graag helpen met het wachtwoord om je op het netwerk te krijgen.
Waar kan ik Sultans Trail wandelgidsen en hoeden kopen?
Bezoek hiervoor de webshop!
Waar kan ik informatie vinden over hoe het startpunt te vinden of naar het vliegveld te komen?
Als je specifieke informatie nodig hebt, kun je contact opnemen met ons via info@sultanstrail.com. Voor algemene informatie over hoe van A naar B te komen, kun je  rome2rio controleren.
Wie was Süleyman I ?
Süleyman I was een sultan die van 1520 tot 1566 regeerde over het machtige Osmaanse rijk. Onder zijn bestuur kwamen kunst, architectuur, literatuur en recht tot bloei.Hij stond bekend als een rechtvaardig heerser. Vergeleken met andere leiders in zijn tijd was hij vooruitstrevend, ook wat betreft vrijheid van godsdienst. Men noemde hem daarom wel Süleyman de Grote, Kanuni (wetgever) Süleyman en Süleyman de Prachtlievende.

Vanuit Istanbul, dat toen nog Constantinopel heette, reisde de sultan twee keer naar Wenen: dwars door het westen van zijn enorme rijk, dat ook delen van Midden-Europa en de Balkan omvatte. De SultansTrail is naar hem vernoemd.