Reizen op de Sultans Trail

De Sultans Trail is er voor jou, de actieve wandelaar of fietser.
Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van de Sultans Trail.

Individuele reizen

Voor mensen die het liefst alleen of met zijn tweeën op stap zijn en het avontuur aangaan om zelf zorg te dragen voor het goede verloop van hun wandeling of fietstocht biedt de Sultans Trail organisatie alle benodigde informatie, bestaande uit tracks voor navigatie, overzichten van slaapadressen, bezienswaardigheden etc.

In principe is het mogelijk om met minimale bepakking te reizen op de trail, er is vrijwel altijd onderdak te regelen onderweg. Alleen in de laatste 400 km is accommodatie soms schaars, en dan is het handig een matje en slaapzak bij je te hebben. Water en voedsel is altijd binnen handbereik. Kamperen is goed mogelijk.

Alleen of samen geeft je de grootste kans op interactie met de bewoners van het gebied, vooral als je je wat wilt verdiepen in de lokale taal en gewoonten.

Vrienden reizen

Een aantal “Vrienden van de Sultans Trail”, wilt graag anderen introduceren op de trail en gaan met groepen op pad, waarbij ieder zijn eigen bagage draagt. Deelname aan deze reizen vindt plaats onder gedeelde verantwoordelijkheid.

Dat betekent dat je zelf bepaalt waar je wel aan niet aan deelneemt, waar je wel en iet aan meebetaalt. De meereizende vrienden zijn er om je van advies te dienen. Deelnemers krijgen de beschikking over alle benodigde informatie om zelf keuzes te kunnen maken.

Georganiseerde reizen.

Tenslotte worden door professionele reisorganisaties, met ervaring in het gebied, reizen aangeboden, op commerciële voorwaarden. Deze organisaties zullen er, binnen de mogelijkheden in het gebied, alles aan doen om er een mooie tocht van te maken. Vaak houdt dit ook in dat je je bagage onderweg kunt laten vervoeren.

Aansprakelijkheid

In alle gevallen is de Stichting Sultans Trail niet aansprakelijk voor het verloop van de reis. De rol van de Stichting beperkt zich tot het helpen van anderen bij het organiseren van een reis, onder andere door reisplannen kenbaar te maken zodat potentiele deelnemers hiervan kennis kunnen nemen.

De route van de Sultans Trail is met grote zorg samen gesteld en wordt periodiek geïnspecteerd en waar nodig aangepast, toch zijn er voldoende redenen waardoor de trail op een bepaalde plek niet of niet goed bruikbaar is, dit kan zijn vanwege verkeersontwikkelingen, bouw activiteiten, veranderend landgebruik waardoor paden kunnen dichtgroeien, weersomstandigheden, etc. Gebruikers van de Trail zijn dus onderweg voortdurend aangewezen op hun eigen vaardigheden, initiatief en gezond verstand.

Als er situaties worden aangetroffen die tot heroverweging van het verloop van de Trail op dat punt aanleiding kunnen geven dan wil de Trailcoördinator van de Sultans Trail daar graag van op de hoogte worden gesteld.
Heb je feedback? Richt dat dan direct aan: trailcoördinator@sultanstrail.com