Reizen

De Sultans Trail is er voor jou, de actieve wandelaar of fietser. Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van de Sultans Trail.

Individuele reizen

Deze zijn geschikt voor mensen die het liefst alleen of met zijn tweeën op stap zijn en het avontuur aangaan om zelf zorg te dragen voor het goede verloop van hun tocht. De Sultans Trail organisatie verstrekt alle benodigde informatie in onze web-winkel, bestaande uit tracks voor navigatie, overzichten van slaapadressen, bezienswaardigheden en dergelijke. Maar de Stichting Sultans Trail heeft zelf géén verdere verantwoordelijkheid voor je reis.

In principe is het mogelijk met minimale bepakking te reizen. Er is vrijwel altijd onderdak te regelen onderweg. Alleen in de laatste 400 km richting Istanbul is accommodatie soms schaars, dan is het handig een matje en slaapzak bij je te hebben. Water en voedsel zijn altijd binnen handbereik. Kamperen is mogelijk. Reizen alleen of samen geeft je de grootste kans op interactie met de bewoners van het gebied, vooral als je je wat wilt verdiepen in de lokale taal en gewoonten en historie.

Vrienden reizen

Een aantal “Vrienden van de Sultans Trail”, willen je graag introduceren op de trail en gaan met groepen op pad gaan. Dit vindt plaats onder gedeelde verantwoordelijkheid. Dat betekent dat je zelf bepaalt waar je wel en niet aan deelneemt, waar je wel en niet aan meebetaalt.

Reisgenoten met ervaring op de Sultans Trail zijn er om je van advies te dienen. Alle tochtgenoten krijgen de beschikking over alle benodigde informatie om zelf keuzes te kunnen maken. Dit jaar staan de volgende reizen op stapel:

Lees hier meer over os aanbod aan Vriendenreizen en raadpleeg de Agenda

Georganiseerde reizen

Tenslotte worden door professionele reisorganisaties reizen aangeboden op commerciële voorwaarden. De reisorganisatie is er verantwoordelijk voor dat het aangeboden programma wordt gerealiseerd. Deze organisaties zullen binnen de mogelijkheden in het gebied alles doen om er een mooie tocht van te maken. Vaak houdt dit ook in dat je je bagage onderweg kunt laten vervoeren. Onze partners kunnen je de volgende reizen aanbieden;

  • Groepswandelreis door het grensland van Servië en Bulgarije, van Niš naar Sofia, georganiseerd door Natuurlijk Reizen
  • Groepswandelreis in Hongarije tussen Balaton en Péc, georganiseerd door Artventures

Lees meer over het aanbod aan Georganiseerde Reizen en raadpleeg de Agenda

Aansprakelijkheid

De Stichting Sultans Trail is niet aansprakelijk voor het verloop van de reis en organiseert zelf geen reizen. De rol van de Stichting beperkt zich tot het ondersteunen van anderen bij het organiseren van een reis en om deze onder de aandacht te brengen van potentiële deelnemers. 

Over de Trail

De route van de Sultans Trail is met grote zorg samen gesteld en wordt periodiek geïnspecteerd en waar nodig aangepast. Toch zijn er voldoende redenen waardoor de trail op een bepaalde plek niet of niet goed bruikbaar is. Dit kan zijn vanwege verkeersontwikkelingen, bouwactiviteiten, veranderend landgebruik waardoor paden kunnen dichtgroeien, weersomstandigheden, etc. Gebruikers van de Trail zijn dus onderweg voortdurend aangewezen op de eigen vaardigheden, initiatief en gezond verstand.

Als er situaties worden aangetroffen die tot heroverweging van het verloop van de Trail op dat punt aanleiding kunnen geven dan wil de Trailcoördinator van de Sultans Trail daar graag van op de hoogte worden gesteld.

Je kunt je feedback richten aan Trailcoördinator