Hoe kom je er?

De route van de Sultans Trail doet een aantal grote plaatsen aan. Deze zijn over het algemeen goed bereikbaar met het vliegtuig, per trein of met de bus.

Vliegen

Grote plaatsen langs de route met een internationaal vliegveld zijn:

 • Wenen, Vienna International Airport, (IATA code: VIE), ca 18 km van de stad in de gemeente Schwechat wordt door meer dan 100 luchtvaartmaatschappijen aangedaan, waaronder Transavia.
  De luchthaven heeft goede trein- en busverbindingen met de stad.
 • Bratislava, Letisko M. R. Štefánika International Airport (IATA code: BTS), heeft een beperkt ‘verbindingenpakket’, maar wordt wel aangedaan door low-cost airliners als Ryan Air en Wizz Air.
  De luchthaven heeft een reguliere busverbinding met de stad.
 • Boedapest, Liszt Ferenc International Airport (IATA code: BUD), ligt 16 km ten zuidoosten van de stad en wordt door 50 internationale luchtvaartmaatschappijen aangedaan, waaronder low-cost airliners, zoals Wizz Air en Ryanair.
  De luchthaven heeft twee snelle busverbinding met de stad.
 • Belgrado, Nikola Tesla Airport (IATA code: BEG) ligt ca.12 km ten westen van de stad. Er rijdt een airport shuttle (A1) naar het centrum.
  De luchthaven is de thuishaven van Air Serbia en wordt gebruikt door een aantal low-cost airliners, zoals Wizz Air, Aegean Airlines en EasyJet maar ook door Alitalia.
 • Sofia, Sofia International Airport (IATA code: SOF) ligt ca. 5 km ten oosten van het centrum. De luchthaven heeft twee terminals die door een gratis busdienst met elkaar zijn verbonden (tussen 07:00 en 19:00 uur). Vanaf terminal twee rijdt metro lijn 1 naar de stad.
  De luchthaven is de thuishaven van Bulgaria Air en wordt aangedaan door een groot aantal andere luchtvaartmaatschappijen waaronder een aantal low-cost airliners zoals, Wizz Air, Transavia, Bulgarian Air, Ryanair, Corendon en Agean Airlines, maar ook door Air France, Turkish Airlines en Alitalia.
 • Istanbul, heeft twee internationale luchthavens.
  Istanbul Airport (IATA code: IST), aan de Europese kant van de Bosporus, aan de Zwarte Zee ligt ca. 50 km van het centrum en heeft een aantal shuttle bus lijnen naar verschillende plaatsen in de stad.
  Deze luchthaven heeft de taken van het voormalige Atatürk Airport overgenomen en is thuisbasis van Turkish Airlines.
  Sabiha Gökçen Aiport (IATA code: SAW ) aan de de Anatolische kant van de Bosporus, ligt ca. 35 km van het centrum. De luchthaven heeft een snelle busverbinding met het Taksim plein.

Verder zijn er een paar kleinere luchthavens langs de route in: