Agenda

Juni 2020

Groepsreis (met bagagevervoer) Niš naar Sofia
van 1 t/m 13 juni

De Sultans Trail etappe Niš – Sofia is ongetwijfeld een van de mooiste van de Sultans Trail. Het grensgebied van Servië en Bulgarije is nog grotendeels ongerept en authentiek. De route die de Sultans Trail hier  volgt is al sinds mensenheugenis in gebruik, de Romeinen veranderden de Keltische reisroute in een militaire verbindingsweg, de  via Militaris, die later door kruisvaarders werd gebruikt op weg naar het beloofde Land  en door de Ottomanen op weg naar Wenen. Met hulp van het IMF wordt momenteel hard gewerkt om de infrastructuur geschikt te maken voor deze tijd.

De stad Niš was ooit de geboorteplaats van Keizer Constantine de Grote. De Ottomanen bouwden er een vestingstad, op romeinse resten en tegenwoordig is het een levendige, ‘mediterrane’ stad.  
Sofia, het eindpunt was ooit een grote Romeinse stad, waarvan de resten nog steeds te bewonderen zijn. De stad is een culturele caleidoscoop, waar vele culturele sporen naast elkaar te vinden zijn.

Het landschap tussen deze twee polen is rijk en gevarieerd met heuvels, vergezichten, stille valeitjes, kleine en grootschalige akkers,  natuurreservaten, stille dorpjes en kleine authentieke stadjes.

Natuurlijk Reizen biedt  een 12-daagse groepswandelreis aan op dit traject voor € 1045,-, inclusief vlucht en bagagevervoer. Verder lezen en aanmelden bij Natuurlijk Reizen


September

van 14 tot 26 september 2020
Groepsreis (met bagagevervoer) Niš naar Sofia

Natuurlijk Reizen biedt  deze 12-daagse groepswandelreis op bovenstaand traject aan voor € 1045,-, inclusief vlucht en bagagevervoer. Verder lezen en aanmelden bij Natuurlijk Reizen


2021

Mei 2021

Van 09 t/m 23 mei
Lentewandeling 2021

Dit jaat gaan we verder op onze meerjarige wandeltocht op de Sultans Trail. Deze vierde reis start waar we de laatste keer zijn geëindigd, in Apatin, in Servie. Klik voor meer informatie  of wil je meelopen? Stuur dan een e-mail naar Ton Roos, ton@sultanstrail.com


Bulgarije Wandelreis Sofia-Plovdiv

21 mei – 31 mei 2021

Attentie: Deze reis is volgeboekt (10 personen). Je kunt je wel bij mij blijven aanmelden (arjans@cerberus.nl ) en bij voldoende belangstelling kan er een nieuwe reis worden georganiseerd. 

Sofia duikt in de 4de eeuw voor Christus op als woongebied voor de Thracische stam van de Serden en in de Romeinse tijd wordt dan ook naar deze nederzetting verwezen met de naam Serdika. Het centrale plein in Sofia heet nog altijd Serdika en vlakbij, bij de Büyük (grote) moskee, starten wij onze wandeling om na ruim een week in het nog veel oudere Plovdiv aan te komen, dat al 8000 jaar oud is en de eerste hoofdstad van het Bulgaarse Rijk (9de eeuw). We vliegen naar de Bulgaarse hoofdstad Sofia om van daar in acht wandeletappes van elk rond de 20 kilometer naar de Europese Culturele Hoofdstad Plovdiv te lopen. 

Tussen deze twee grootste steden in Bulgarije liepen al van oudsher handelsroutes en die zullen wij in grote lijnen volgen langs de restanten van de traditionele pleisterplaatsen, de caravanserais. Wij zullen overnachten in guesthouses, hotels en motels. Je grote bagage zal steeds van accommodatie naar accommodatie worden vervoerd en je draagt zelf alleen een dagrugzak. 

Bulgarije is de meest bergachtige bestemming op de Sultans Trail maar deze route staat ook wel bekend als de laaglandroute. Je hebt uitzichten op het Vitoshagebergte, het Rilagebergte en de Sredna Gora en loopt door de uitlopers van die bergketens dus zeker niet vlak, dus zorg dat je voldoende wandelkilometers in de benen hebt als je wilt aansluiten.