Vriendenreizen

Lentewandeling 2021 met Ton en Max

Ton en Max lopen elk jaar een stuk van de trail  met Sultans Trail Vrienden. In 2021 vindt de vierde editie plaats van hun Lentewandeling, van 9 mei t/m 23 mei 2021. 

We gaan weer verder waar we in 2019 zijn geëindigd, in Apatin (Servïë). Dit is trouwens de vestigingsplaats van de Jelen fabriek, waar Servië’s bekendste bier wordt gebrouwen.
De route voert door Vojvodina in noord Servië, een streek die vroeger bij Hongarije hoorde en waar je ook nog Hongaarse dorpjes zult tegenkomen. Langs het dorpje Bač, naamgever van de gehele regio, met een imposante burcht die in de middeleeuwen als een veilige baken in het omringende vlakke land lag, met als taak om indringers te stoppen.  Het landschap is overwegend vlak en dun bevolkt. Naast landbouw en veeteelt wordt er ook veel vis gekweekt.
Bij Backa Palanka steken we de Donau over voor een kort verblijf in Kroatië en bezoeken we het strategisch, op een heuveltop gelegen, ommuurde vestingstadje Ilok.  Daarna lopen we verder door Servië en de bossen van de Fruska Gora, een lage beboste heuvelrug langs de Donau, beroemd vanwege zijn vele orthodoxe kloostertjes, op weg naar de gezellige Habsburgs ogende stad Novi Sad. Daarna komen we in de vesting Petrovaradin en Sremski Karlovci, waar in 1699 onder leiding van diplomaten van de Verenigde Nederlanden en Engeland de vrede van Karlowitz werd gesloten tussen de Habsburgers en het Ottomanen.
Het laatste stuk voert via de hoge rechteroever van de Donau naar Belgrado. Vanaf deze oever kun je op een heldere dag zeker 20km ver de Pannonische vlakte in kijken.
Naar verwachting eindigen we in Belgrado, waar sommigen vast nog wel een dagje langer zullen blijven omdat er zoveel te zien en te beleven is.

We reizen het liefst met minimale bagage en maken dan ook overwegend gebruik van hotelletjes, pensionnetjes en vakantiehuisjes en openbaar vervoer. De heen en terugreis verloopt  het beste via Belgrado. deelnemers boeken zelf hun vluchten.
Als je een indruk wilt krijgen van de eerdere reizen kijk dan op Polarsteps bij: 

Je bent van harte welkom om je bij Ton en Max aan te sluiten.
Voor meer informatie, wend je tot Ton: ton.roos51@gmail.com.