Vriendenreizen

Tijdens onze Vriendenreizen draagt iedere deelnemer mede verantwoordelijkheid voor het goede verloop van de tocht. Heen- en terugreis boek je zelf. Je bepaalt zelf hoe je wilt overnachten, wat en waar je wilt eten en betaalt naar evenredigheid mee aan gemeenschappelijk kosten, uiteraard allemaal in goed overleg. Je krijgt de beschikking over de Sultans Trail App voor zelfnavigatie en ervaren tochtgenoten maken je wegwijs in het gebruik ervan. Je zorgt zelf voor een goede reisverzekering.

Lentewandeling 2021

Van 09 t/m 23 mei 2021

Ton en Max lopen elk jaar een stuk van de trail  met Sultans Trail Vrienden. In 2021 vindt de vierde editie plaats van hun Lentewandeling, van 9 mei t/m 23 mei 2021. 

We gaan weer verder waar we in 2019 zijn geëindigd, in Apatin (Servïë). Dit is trouwens de vestigingsplaats van de Jelen fabriek, waar Servië’s bekendste bier wordt gebrouwen.
De route voert door Vojvodina in noord Servië, een streek die vroeger bij Hongarije hoorde en waar je ook nog Hongaarse dorpjes zult tegenkomen. Langs het dorpje Bač, naamgever van de gehele regio, met een imposante burcht die in de middeleeuwen als een veilige baken in het omringende vlakke land lag, met als taak om indringers te stoppen.  Het landschap is overwegend vlak en dun bevolkt. Naast landbouw en veeteelt wordt er ook veel vis gekweekt.
Bij Backa Palanka steken we de Donau over voor een kort verblijf in Kroatië en bezoeken we het strategisch, op een heuveltop gelegen, ommuurde vestingstadje Ilok.  Daarna lopen we verder door Servië en de bossen van de Fruska Gora, een lage beboste heuvelrug langs de Donau, beroemd vanwege zijn vele orthodoxe kloostertjes, op weg naar de gezellige Habsburgs ogende stad Novi Sad. Daarna komen we in de vesting Petrovaradin en Sremski Karlovci, waar in 1699 onder leiding van diplomaten van de Verenigde Nederlanden en Engeland de vrede van Karlowitz werd gesloten tussen de Habsburgers en het Ottomanen.
Het laatste stuk voert via de hoge rechteroever van de Donau naar Belgrado. Vanaf deze oever kun je op een heldere dag zeker 20km ver de Pannonische vlakte in kijken.
Naar verwachting eindigen we in Belgrado, waar sommigen vast nog wel een dagje langer zullen blijven omdat er zoveel te zien en te beleven is.

We reizen het liefst met minimale bagage en maken dan ook overwegend gebruik van hotelletjes, pensionnetjes en vakantiehuisjes en openbaar vervoer. De heen en terugreis verloopt  het beste via Belgrado. Deelnemers boeken zelf hun vluchten.
Als je een indruk wilt krijgen van de eerdere reizen kijk dan op Polarsteps bij: 

Je bent van harte welkom om je bij Ton en Max aan te sluiten.
Voor meer informatie, wend je tot Ton: ton@sultanstrail.com

Wandelreis Bulgarije: Sofia-Plovdiv

Van 21 t/m 31 mei 2021

Attentie: Deze reis is bijna volgeboekt; nog slechts 1 plaats beschikbaar. Wees er dus snel bij!

Sofia duikt in de 4de eeuw voor Christus op als woongebied voor de Thracische stam van de Serden en in de Romeinse tijd wordt dan ook naar deze nederzetting verwezen met de naam Serdika. Het centrale plein in Sofia heet nog altijd Serdika en vlakbij, bij de Büyük (grote) moskee, starten wij onze wandeling om na ruim een week in het nog veel oudere Plovdiv aan te komen, dat al 8000 jaar oud is en de eerste hoofdstad van het Bulgaarse Rijk (9de eeuw). We vliegen naar de Bulgaarse hoofdstad Sofia om van daar in acht wandeletappes van elk rond de 20 kilometer naar de Europese Culturele Hoofdstad Plovdiv te lopen. 

Tussen deze twee grootste steden in Bulgarije liepen al van oudsher handelsroutes en die zullen wij in grote lijnen volgen langs de restanten van de traditionele pleisterplaatsen, de caravanserais. Wij zullen overnachten in guesthouses, hotels en motels. Je grote bagage zal steeds van accommodatie naar accommodatie worden vervoerd en je draagt zelf alleen een dagrugzak. 

Bulgarije is de meest bergachtige bestemming op de Sultans Trail maar deze route staat ook wel bekend als de laaglandroute. Je hebt uitzichten op het Vitoshagebergte, het Rilagebergte en de Sredna Gora en loopt door de uitlopers van die bergketens dus zeker niet vlak, dus zorg dat je voldoende wandelkilometers in de benen hebt als je wilt aansluiten. 

Voor meer informatie en aanmelden, Arjan Schuiling, Email: arjans@cerberus.nl