Overnachten

Onderdak

In landen als Oostenrijk, Slowakije en Servië is het geen probleem om op dagafstand een overnachtingsplek te vinden. In Hongarije, Bulgarije en Turkije wordt er meer improvisatievermogen gevraagd.

Het is op veel plekken mogelijk is om bij mensen thuis te slapen. Soms wordt je hier zelfs nadrukkelijk voor uitgenodigd en vaak mag er niet eens voor betaald worden (een bijdrage in de vorm van levensmiddelen of iets voor de kinderen wordt daarentegen wél gewaardeerd). Juist deze vorm van gastvrijheid maakt deze wandeltocht tot een unieke ervaring. Voor sommige gebieden is noodzakelijk om een tentje mee te nemen. Vrij kamperen is, zeker in de dunner bevolkte gebieden, overal mogelijk.

Hieronder overnachtingsplekken waar Sultans Trail wandelaars van harte uitgenodigd zijn.

Hongarije

Servië

  • Magelan Travel organiseert je overnachtingen etc.  in overleg met jou.
  • Happy Hostel, Alexander Boskovic and Ivana Jevtovic, Kralja Milutina 28, 11000 Belgrade, +381 64 1176075, happyhostel@yahoo.com

Turkije

Je kan in volgende steden in hotels overnachten : Edirne, Kirklareli, Pinarhisar, Vize, Saray en Istanbul.

In Kaynarca en Sazlibosna is het mogelijk om bij mensen thuis te overnachten tegen een kleine vergoeding.

Kırklareli, Karıncak köyü. Hier kan men overnachten in het dorpshuis, sleutel bij dorpshoofd of bij İmam Sedat Soycan, die Turks en Frans spreekt ( sedatsoycan@hotmail.com).

In Safaalan is het mogelijk om op de campingplaats te overnachten in de hoofdgebouw cq restaurant. In Boyalik kan men boven de koffiehuis slapen en ook kamperen.

Dus volop mogelijkheden om zorgeloos te wandelen.

Franciscan Monastery – Latin Katolik Kilisesi
Cümbüs Sokak N°8, 34149 Yesilköy, Istanbul
Andreas Elefteriadis, tel: 0090 545 673 06 86, andreas_ponti@hotmail.com.