Sofia-Plovdiv-Edirne

Via Militaris bij de oost poort van het oude Plovdiv

Dit deel van de trail is nog in ontwikkeling. Deze route is bedoeld om naast de bergland route, die door de Rhodope voert als alternatief te dienen. De route zal gebaseerd zijn op het tracé van de via militaris, die in dit deel van de Balkan al sinds de Romeinse tijd als hoofdvervoersader heeft gefungeerd van alle vervoer tussen Istanboel en Belgrado. Helaas is de route in de 20e eeuw grotendeels onder het asfalt verdwenen en niet meer geschikt voor wandelen of fietsen. Voor die delen zoeken wij alternatieve trajecten.

Accommodatie

Tot dusver hebben wij voornamelijk accommodatie gevonden in de grotere plaatsen onderweg. Dat houdt natuurlijk niet in dat er niet meer is. Voor de avontuurlijke reiziger zijn er vast meer mogelijkheden. Ben jij zo iemand en vind je een leuk onderkomen, laat het ons dan weten.

Regionaal Ethnographisch Museum Plovdiv

Bezienswaardigheden

Plovdiv Roman Amphiteatre
Romeins amphitheater in Plovdiv

Plovdiv is ongetwijfeld de belangrijkste plaats langs deze route, het is een van de oudste steden in Europa, met een rijk Romeins verleden dat in het centrum op vele plekken aan het daglicht wordt gebracht.

Dzhumaya Moskee (15e-eeuw), in Plovdiv

Kaart

Onderstaande kaart toont de route op Open Streetmap.
Klik op “Zie Volledig scherm” voor de volle weergave
Het containertje toont meerdere lagen die in het volledige scherm kunnen worden doorgebladerd.

Boek hier je volgende accommodatie voor jouw Sultans Trail avontuur. Daarmee steun je ons ook.

Het Sultans Trail Digitaal Informatie Pakket ophalen, met alle GPS-tracks, een volledige POI-lijst en adressen van accommodatie en meer….