Reizigersdag Haarlem 2023

Met presentaties van Soetkin Opsomer, Kemal Chetitah en
Jan Jes/Nanneke de Kuiper

Photo Credit: Sultans Trail Fietser en fotograaf Eddie W. – Bela Pelanka, Servië

Jullie zijn allemaal van harte welkom op de jaarlijkse Sultans Trail Reizigersdag 2023! Te gast zijn drie overbekende SultansTrail reizigers die veel van u graag eens willen ontmoeten:

Soetkin Opsomer, Solo fietster. Vertrok vanuit Luik naar Wenen en toen de hele SultansTrail tot Istanbul. Een verhaal over doorzettingsvermogen en innerlijke groei .

Kemal Chetitah (engelstalig), Solo wandelaar die zichzelf ten doel had gesteld geld in te zamelen voor mensen met mentale problemen, en daarvoor in 56 dagen, een wereldrecord, de SultansTrail aflegde.

Jan Jes en Nanneke de Kuiper, Fietsers die met een nieuwsgierige, open blik de wereld om hen heen beschouwen en dus veel bijzondere verhalen en vaak heel grappige ontmoetingen hadden.

Naast deze bijzondere sprekers zijn er nog meer speciale gasten: tot onze grote vreugde komen ook onze goede vriend Fikri Bekbas uit Sazlibosna Turkije, vergezeld door de burgemeester van Sazlibosna Oktay Teke.

Daarnaast een gezellig gemengd publiek bestaande uit mensen die van reisverhalen houden, mensen die zelf plannen hebben om de trail te lopen of fietsen, mensen die dat al gedaan hebben en natuurlijk de vrijwilligers van de SultansTrail.
Er zal er volop gelegenheid zijn tot het stellen van vragen en ook om elkaar eindelijk eens (of weer) in het echt te ontmoeten!

De Reizigersdag vindt plaats op zondagmiddag 12 november 2023, vanaf 13.00 in het Centrum voor Debat en Cultuur, de Pletterij , Herenvest 122, in Haarlem.

Soetkin Opsomer vertrok in het voorjaar vanuit Luik, alwaar haar gezin haar uitzwaaide. In haar eentje fietste ze via Wenen naar Istanbul, waarbij ze zichzelf onderweg af en toe hard tegenkwam. Een verhaal van moed, doorzettingsvermogen en innerlijke groei.
Klik voor een sneakpreview

De hotelmanager Kemal Chetitah komt uit de de UK. Nadat iemand in zijn omgeving onverwacht overleed, stelde hij zichzelf ten doel om £5000,- bij elkaar te krijgen om te doneren aan een engelse stichting voor mensen met mentale problemen.

Hij wilde hiervoor de SultansTrail in een recordtijd afleggen.

Inmiddels is hij weer thuis en verwachten wij hem op 12 november om verslag te doen van zijn avonturen!

Zie ook zijn Facebookpagina

Tot slot zullen Jan en Nanneke vertellen over hun fietstocht van Wenen naar Istanbul.

Met veel humor, belangstelling en open harten, ontmoetten ze bijzondere mensen en belandden ze in hilarische situaties. Zij verhalen vol verwondering maar ook acceptatie over wat ze aantreffen. Ze nemen het leven zoals het komt en dat is een kunst.
Het hele verhaal lees je op hun blog