Dankwoord Paddy

Dankwoord

Ik wil mijn ouders bedanken voor hun voortdurende logistieke en emotionele ondersteuning, maar ook Arjan Schuiling, Max Smits, Sedat en Tine Lambers van het Sultanstrail team, voor het beantwoorden van talloze vragen, hun hulpvaardigheid en enthousiasme over mijn reis. De Sultantrail is een lange-afstands-wandelroute van Wenen naar Istanbul, een route die ik heb gevolgd in Turkije en Bulgarije. Het is een onschatbare hulp geweest bij de navigatie. Je kunt informatie vinden via www.sultanstrail.com.

Ook gaat mijn dank uit naar Julian Perry van Balkan trek (www.balkantrek.com) voor zijn zeer gedetailleerde antwoorden m.b.t. het doorkruisen van de Bulgaarse bergen in de winter. Onderweg kreeg ik hulp, gastvrijheid en aangenaam gezelschap die uitsteeg boven een commerciële overeenkomst van Rumen en zijn team in hotel Deni in Trigrad, Melly en Lee in guesthouse Melyana (www.melanya.com), Stan van Chatama bungalows aan het Golyam Beglik reservoir (facebook.com/chatamalive), Ferdi en zijn familie van hotel  Deizi in Borino, Karina in Plovdiv die mij verwelkomde in Plovdiv en hielp met het ophalen van mijn cruciale pakket met winteruitrusting.

Ten slotte ben ik zeer veel verschuldigd aan Dana en Petra D. die zeer genereus waren en gastvrij tijdens mijn verblijf in Sofia en die mij aan de computer hebben geholpen en het onderkomen waarin ik dit blog kan schrijven, veel, veel dank.