Kroatië

Noordoost-Kroatië

De Sultans Trail loopt ook door Noordoost-Kroatië, door de regio Slavonië. Dit is een vruchtbaar gebied, dat wordt doorsneden door de rivieren Drava, Donau en Sava. Het landschap in deze regio kenmerkt zich door uitgestrekte tarwe- en maisvelden en met wijngaarden bedekte heuvels. Je vindt er ook eeuwenoude bossen vol zomereiken.

Slavonië wordt al meer dan achtduizend jaar bewoond. Oude tradities houdt men hier nog altijd in ere: traditionele klederdracht is in ieder huis wel te vinden en familierecepten worden van generatie op generatie doorgegeven.

Route in Kroatië

De route in Kroatië gaat langs Beli Manastir, Darda, Osijek, Vukovar, Sotin en Ilok. Je komt onderweg ook langs het Donau-Dráva National Park, Kopački Rit in het Kroatisch. Dit is één van de grootste wetlands van Europa. Vogelliefhebbers komen hier goed aan hun trekken, want er leven witte reigers, zeearenden en zwarte ooievaars.

Na Ilok steek je de grens met Servië over en kun je het beste koers zetten naar Nestin: in Servië is de route van Nestin via Novi Sad naar Belgrado al gemarkeerd.

Als je een accomodatie wilt boeken, gebruik dan deze link, want dan steun je ons financieel.