Budapest – Belgrado

Hongarije

De Sultans Trail voert langs de volgende historische plaatsen: Györ, Komarom, Tata, Tatabanya, Annavölgy, Esztergom, Boedapest, Erd, Mohacs. Meestal de oevers van de Donau volgend.

Er zijn al goede wandel- en fietskaarten (waarop ook goed te lopen is) van Wenen via Bratislava en Budapest tot Mohács verkrijgbaar. De route loopt door tot in Servië (van Novi Sad en Belgrado naar Smederevo). Beschikbaar via www.danube-info.org of bij gespecialiseerde reisboekhandel.

Süleyman Kanuni

sultan van het Ottomaanse rijk, bezette in 1521 Belgrado en in 1526 versloeg hij het leger van koning Louis II van Hongarije en Bohemen in een twee uur (!) durende veldslag bij Mohacs. Na een 11-jarige onderbreking besloot de sultan op 60-jarige leeftijd nog eenmaal zijn leger persoonlijk aan te voeren richting het westen. Op 7 september 1566 stierf hij in de buurt van Szigetvar in Hongarije.

Een tweede route van de Sultans Trail

In Hongarije is een tweede route in de maak. Deze volgt grotendeels de route Sopron, Köszeg, Sárvár, Sümeg, Keszthely (ten westen van het Balatonmeer), Szigetvár, Pecs, Mohács en Udvar. Van Köszeg tot Keszthely en van Kaposvar tot Pecs wordt de Blauwe Route gevolgd, een bestaand en goed gemarkeerd langeafstands wandelpad. Daartussen is de route met Sultans Trail stickers gemarkeerd en hiervan is een beschrijving in de maak. Boekjes van de Blauwe Route met tekst (Hongaars!), foto’s en gedetailleerde kaarten zijn o.a. te verkrijgen bij:
Reisboekhandel Pied a Terre:
Overtoom 135-137
1054 HG Amsterdam
020-6274455

Als je een accomodatie wilt boeken, gebruik dan deze link, want dan steun je ons financieel.